top of page

VIRÁGFÜRDŐ KAPOSVÁRI ÉLMÉNY-, WELLNESS- ÉS GYÓGYFÜRDŐ

A régi kaposvári strandfürdő területén az 1960-as években tárták fel a gyógyvizet. A fürdő gyógyvizes ellátását jelenleg 2 db gyógyvizes kút biztosítja, amelyek vize 48 °C és 52 °C. Erre a gyógyhatású vízre alapozva épült ki és nyitott meg 1968-ban a télen-nyáron üzemelő Kaposvári Uszoda és Gyógyfürdő. A fürdőkomplexum egy 50.000 négyzetméteres, parkosított területen fekszik mely 5 részlegből áll: uszoda, fedett élményfürdő, wellness, gyógyfürdő – gyógyászati részleg, szabadtéri élményfürdő - strand. A fedett fürdő egy teljeskörű felújítást követően 2011. évben került átadásra, melynek eredményeképpen sokféle méretű, különböző hőfokú és funkciójú, megújult belső Fürdővilág került átadásra.

 

Fedett élményfürdőben hármas medence egység szolgálja az élményszerzést: gyermekmedence vízköpővel, pezsgőmedence víz-levegő befúvásos hát és derékmasszázzsal, élménymedence sodrófolyosóval, buzgárral, nyakzuhanyokkal, pezsgőággyal, geizírrel, és csúszdával. A fedett élményfürdőhöz kapcsolódó kültéri élménymedence, valamint a pezsgőmedence sodrófolyosóval, nyakzuhanyokkal, víz alatti pezsgő lapokkal, oldalmasszázzsal és befúvókkal teljessé teszik a családi kikapcsolódást még kedvezőtlen időjárás esetén is.

A FÜRDŐ

A szabadtéri részen 2006-ban készült el - 4400 m2 vízfelülettel - egy számtalan élményelemmel ellátott szabadtéri élményfürdő. A fürdő a nyári szezonban 17 féle, összesen 46 db látványelemmel várja az érdeklődőket. Hátfal befúvók, vízernyő, nyakzuhany, vízköpők, övzuhany, buzgárok, gejzírek, kamikaze csúszda, családi csúszda, anakonda, barlangcsúszda, barlangvízesés, vízfüggöny, sodrófolyosó, vízgombák teszik élménnyé a fürdést. A gyermekek különálló gyermekmedencében fürödhetnek. A strand területén lábtenisz pálya, játszótér, valamint strandröplabda, strandfutball és tranbulin várja az ide látogatókat. A vendégeink étkezéséről melegkonyhás étterem, fagyizó, lángossütő gondoskodik.

A GYÓGYÍTÓ VÍZ

 

A kaposvári gyógyvíz alkáli-kloridos és hidrogén-karbonátos hévíz, amely jelentős mennyiségű brómot, jódot és flouridiont tartalmaz. A víz összes oldott ásványi anyag tartalma 2300 mlg/l.  Fürdőkúraként alkalmazható mozgásszervi megbetegedések, reumatikus bántalmak, trombózis utáni állapot, izomhúzódás, izomgyengeség gyógykezelésére, csonttörések, porcsérülések, baleseti sérülések utókezelésére, valamint eredményesen használható nőgyógyászati kezelésekként is. A fürdő új gyógyászati részlegében a gyógykezelések széles skálája biztosított.

A gyógyászat felszereltsége rendkívül magas színvonalú, ami garancia a panaszok enyhülésére. Komplex fürdőgyógyászati ellátás keretében orvosi felügyelettel, napi 4 órás időtartamban 4 féle kezelést biztosít a fürdő valamennyi beutalt beteg számára.

Lehetőség van tovább a kezelések ambuláns módon történő igénybevételére is, amelynek során a beteg az orvos által előzetesen felírt gyógykezelést kapja. A gyógyászati szolgáltatást igénybevevő valamennyi vendég egyéni gondoskodásra számíthat, hiszen a szakorvos mellett 2 fő gyógytornász, 6 fő gyógymasszőr, 2 fő fürdősmasszőr és 5 fő fizioterápiás asszisztens szakképesítésű dolgozó biztosítja a kezelése szakszerűségét.

GYÓGYÁSZATI ESZKÖZÖK A GYÓGYFÜRDŐBEN

4 rekeszes váltósugaras végtagfürdő

elektromos 4 rekeszes galvánkád

tangentor kád

gyógyásazati kád

ionoson-expert

fiziomed-expert

fizitherm-s

súlyfürdő

asztali fango parafin készülék

mágnes-biomag monada

AZ OEP ÁLTAL TÁMOGATOTT GYÓGYÁSZATI ELLÁTÁSOK

• gyógyvizes medencefürdő

termál kádfürdő

iszappakolás

súlyfürdő

szénsavas fürdő

komplex gyógyfürdő ellátás

vízalatti vízsugármasszázs

gyógyúszás

orvosi gyógymasszázs

vízalatti csoportos gyógytorna

TOVÁBBI SZOLGÁLTATÁSOK - WELLNESS

 

A fürdő wellness részlegének szolgáltatásaiban vendégeink igazi felfrissülést találnak. A fény és az illatterápiás finn-szauna, infraszauna és gőzkabinon túl a frissítő masszázs is a pihenést a felfrissülést szolgálja.

MEDENCÉK

BELTÉRI - GYÓGYFÜRDŐ, ÉLMÉNYFÜRDŐ, WELLNESS, USZODA

25 m-es fedett uszoda (800 m³)

gyógyvizes gyógymedence (27 m³)

gyógyvizes gyógymedence (75 m³)

gyógyvizes gyógymedence (67 m³)

gyógytorna medence (33 m³)

súlyfürdő medence (14 m³)

merülő medence (3,3 m³)

kneipp medence (1,5 m³)

gyermekmedence (10 m³)

beltéri pezsgőmedence (18 m³)

beltéri melegvizes medence (180 m³)

kültéri melegvizes medence (300 m³)

kültéri pezsgőmedence (31 m³)

KÜLTÉRI – STRANDFÜRDŐ ÉLMÉNYMEDENCE 3420 m³,

46 DB ÉLMÉNYELEMMEL

 

családi medence  (102 m³ vízfelület, csúszdákkal)

termálmedence (189 m³)

50m-es uszoda (2200 m³)

NYITVA TARTÁS

FEDETT USZODA

Hétköznap: 05:30 - 21:00
Hétvégén: 06:00 - 20:00

FEDETT FÜRDŐ MINDEN RÉSZLEGE

Naponta: 08:00 - 20:00

SZABADTÉRI ÉLMÉNYFÜRDŐ

Nyári szezonban: 09:00 - 20:00

GYÓGYÁSZAT

A gyógyászati kezelések, munkanapokon vehetők igénybe 07:00 - 19 óráig.
Időpont egyeztetés: 36 82/ 321-044 (112-es mellék) telefonszámon.

ELÉRHETŐSÉG

Virágfürdő Élmény , Wellness és Gyógyfürdő
7400 Kaposvár, Csík Ferenc sétány 1.
Tel.: (+36) 82 / 321-044
Fax: (+36) 82 / 321-530
E-mail: info@viragfurdo.hu
Web: www.viragfurdo.hu

bottom of page