top of page

MOHÁCS ÉS KISTÉRSÉGE TANUSZODA ÉS TERMÁLFÜRDŐ

A Mohács és Kistérsége Tanuszoda és Termálfürdő a város fedett uszodájaként 2007 júniusában nyitotta meg kapuit, mely a korábban működött, elavult és szezonális használhatóságú strandot váltotta ki színesebb és minőségi szolgáltatásival.

A fedett fürdő további bővítéseként került átadásra a 2012. év nyarán az új szezonálisan üzemelő szabadtéri élményfürdő. A megnyitás kapcsán a látogatók örömére sok új kedvezményes belépési lehetőség (bérlet konstrukciók, családi kedvezmények) kerültek bevezetésre.

A GYÓGYÍTÓ VÍZ

A mohácsi gyógyvíz ásványi sókban gazdag, nátrium-kloridos – hidrogén-karbonátos jellegű, fluoridos, lágy termálvíz, melynek jelentős a vas és a jodid tartalma. Az ilyen típusú víz rendkívül kedvező hatású a következő megbetegedések gyógykezelésére: ízületi és reumatikus megbetegedések, sportsérülések utókezelésére, izomlazító fürdésre. Nátrium tartalma miatt alkalmas lehet nőgyógyászati megbetegedések kezelésére. Magas klorid tartalma fokozza a szervezet ellenálló képességét, élénkítő és általános erősítő hatása van. A termálvíz gyógyvízzé minősítése megtörtént, mely gyógyvízre építkezve a közeli jövőben a gyógyulni vágyók számára szakorvosi beutalóval, az OEP által finanszírozott fürdőgyógyászati ellátások egy körének igénybevételére nyílik lehetőség.

MEDENCÉK

KÜLTÉRI

• élménymedence (1,05 m) (31 C°)

• gyermek medence ( 0,15 m – 0,40 m) (33 °C)

• úszómedence (1,10 m) (28 °C)

BELTÉRI

6 sávos úszómedence (33 m) (27 °C)

tanmedence (0,7 m–1,3 m mély) (31–32 °C)

gyógyvizes ülőmedence fényterápiás lámpákkal (37–38 °C)

hideg vizes merülő medence (14-15 °C)

TOVÁBBI SZOLGÁLTATÁSOK - WELLNESS

A fürdőben rendelkezésre áll finn szauna, infraszaunák, gőzkabin, merülő medence, valamint különböző masszázs szolgáltatások. Tanmedencéje, gyógymedencéje és úszómedencéje hétfőtől péntekig szolgálja ki a város és a kapcsolódó kistérség közösségi igényeit, óvodák és iskolák úszásoktatása, a helyi sportegyesületek készségfejlesztése terén. 

Az aktív pihenésre vágyók a 33 m hosszúságú, 6 sávos, 27 °C  fokú úszómedencében frissülhetnek fel, még a gyermekek és  úszni tanulni vágyók igényeihez igazodva került kialakításra a biztonságos 0,7 m - 1,3 m vízmélységű, 31 °C - 32 °C   kellemes hőfokú tanmedence, valamint a nyugalomra, pihenésre, gyógyulásra vágyó vendégek a 37 °C - 38 °C hőmérsékletű fényterápiás lámpákkal felszerelt gyógyvizes ülőmedencében töltődhetnek fel. Az élményfürdőben kialakításra került egy élmény elemekkel tarkított (pezsgőágyak, nyakzuhanyok, pezsgőpadok, vízesések, testmasszázsok) élménymedence, gyerekmedence, a legkisebbekre is gondolva bébi pancsoló, valamint egy úszó- medence.

NYITVA TARTÁS

FEDETT USZODA (ÉVES)

Hétfő - Csütörtök: 6:00-21:00
Péntek: 6:00-22:00
Szombat - Vasárnap: 9:00-21:00

ÉLMÉNYFÜRDŐ (06.01. - 08.31.)

Hétfő - Vasárnap: 9:00-20:00

ELÉRHETŐSÉG

7700 Mohács, Felszabadulás u. 1.
Tel: +36 30 /218 3386
E-mail: mohacsuszoda@mail.datanet.hu
Web: www.mohacsuszoda.hu

bottom of page