top of page

IGALI

GYÓGYFÜRDŐ

Igal, egy kedves, külső Somogy határán megbúvó kisváros, mely hangulatos utcáival, történelmi emlékeivel, vendégszerető lakosaival és messze földön híres gyógyfürdőjével méltán vált népszerű úti céllá a gyógyulni és pihenni vágyó turisták körében. Az Igali-Gyógyfürdő a Dél-  Dunántúl egyik legrégebben működő fürdője, a Balatontól mindössze 40 km-re délre, az M7-es autópályától alig félórányira található.

 

A 651 m méter mélységből feltörő 81°C-os csodálatos gyógyhatással rendelkező  gyógyvíz, amely rendkívül magas (10.358 mg/liter) oldott ásványi  anyagot tartalmaz, már több mint 50 éve Európa legjobbjai közt van számon tartva. Ezt talán mi sem bizonyítja jobban

az elégedetten távozó fürdővendégeknél, hogy számtalan már-már kilátástalannak hitt gyógyulás, baleset utáni felépülés vagy éppen gyermekáldás köszönheti valóságalapját

a víz jótékony hatásának. 

Családias hangulatú fürdőnkben minden korosztály megtalálja a számára legideálisabb kikapcsolódási lehetőséget.

A fürdőt évente több mint 150 ezer látogató keresi fel, akik közül sokan külföldről utaznak ide, hogy élvezhessék a csodás környezetet és a páratlan gyógyvíz jótékony hatásait! Igalt az ország egyik legjobb ár-értékarányú családbarát fürdőjeként is emlegetik, nem véletlen, hogy rengeteg fiatal család érkezik nyaralni a településre.

Fürdőnkben rendszeresen tartunk szauna-szeánszokat illetve aqua-zumba órákat, amelyekkel az aktív pihenést kedvelő vendégeinknek kedveskedünk. A hétvégi időszakban a legkisebbekkel gyermek animátoraink foglalkoznak.

Egész évben színes programokkal, kulturális rendezvényekkel és időszakos kedvezményekkel várjuk a hozzánk ellátogató pihenni és gyógyulni vágyókat.

AZ IGALI GYÓGYVÍZ

Vize alkáli-kloridos és hidrogén-karbonátos, s a benne lévő jodid-ion miatt a jódos vizek csoportjába sorolják a szakemberek. Magas hőmérséklete és az ásványi anyag tartalma miatt jelentős gyógyító hatással bír: elősegíti a reumás mozgásszervi panaszok

és sérülések utáni keringési zavarok, ízületi bántalmak gyógyulását, valamint a krónikus nőgyógyászati bántalmak - vérzési rendellenességek, daganatok, hólyaghurutok

és gyulladások - enyhítését, s jótékony hatással van urológiai bajokra

és gerincbántalmakra is.

Emellett használják idült hörghurut, melléküreg-gyulladás, gyomor- és bélhurut, savtúltengés, gyomor- és nyombélfekély, valamint aranyér kezelésére is. Ivókúraként anyagcserezavarok, emésztési rendellenességek, bélrenyheség, érsipolyos megbetegedések esetére ajánlják a szakemberek. Jódtartalma miatt sebeket, érsipolyos bántalmakat gyógyít, brómtartalma az álmatlanságtól szenvedőkön segít, fluoridja pedig óvja a fogakat.

A fürdő üzemelteti a Hőforrás Kempinget illetve a Thermal Hotel Igalt. A fürdőbe közvetlen átjárást biztosító kempingben bungalók valamint sátorhelyek várják a vendégeket.

A családias hangulatú hotel szintén a fürdő szomszédságában található és 20 jól felszerelt, kényelmes szobával várja kedves Vendégeit.

SZOLGÁLTATÁSOK

gyógy,- élmény,- strandfürdő

szauna világ

különféle masszázsok

súlyfürdő

tangentor 

csontkovács kezelés

parajdi sófürdő

halpedikűr

hárompályás óriás csúszda

ajándéküzlet

szolárium

gyermekjátszótér

kozmetika, Pedikűr-Manikűr

büfé, borozó

étterem

kerékpármegőrző

sportpályák

A fürdőben 13 medence található, melyek közül a gyermek illetve a termál medencék majd mindegyike különféle élményelemekkel van felszerelve, ezzel téve teljessé a fürdőzők kikapcsolódását. A szauna világban két különböző hőfokú finn illetve két infra szauna, valamint egy merülő medence várja a vendégeket. A pihenést tágas pihenőterek és szépen gondozott, virágokkal tarkított napozóterületek biztosítják.

MEDENCÉK

KÜLTÉRI

• kettő gyógyvizes medence (részben fedett) 36-38°C

• gyógyvizes élménymedence 36-38°C

• 33x16 m-es úszómedence 25°C

• castiglione medence 25°C

• három különböző mélységű, élményelemekkel felszerelt gyermekmedence 30°C

• 50 m-es hárompályás óriáscsúszda

BELTÉRI

Kettő gyógyvizes medence - ebből egy termálvízzel feltöltött –

   így gyermekek fürdésére is alkalmas, a másik tiszta gyógyvízzel feltöltött 36-38 °C

• Élménymedence szabadtéri kiúszóval 32-34°C

• Gyermekpancsoló élményelemekkel 32-34°C

• Szauna merülő medence 16-18°C

GYÓGYÁSZAT

A fürdő területén reumatológus szakorvos rendel és képzett egészségügyi személyzet segíti a mielőbbi gyógyulást. 

Gyógyászati szolgáltatásaink: medencefürdő, kádfürdő, különféle masszázsok (frissítő,- gyógy,- nyirok,- lávaköves) köpölyözés, tangentor, súlyfürdő.

NYITVA TARTÁS

Az aktuális árakról, programokról és nyitva tartásról a www.igal.hu oldalon található bővebb információ.

FIZETÉSI LEHETŐSÉGEK

• Bankkártya és SZÉP Kártya elfogadása

• A belépőjegy tartalmazza a szauna világ, élménymedence és a csúszda használatát.

ELÉRHETŐSÉG

7275 Igal, Rákóczi tér 30.
Tel/Fax: +36/82-573-058, +36/82-372-286
E-mail: igaligyogyfurdo@gmail.com
Web: www.igal.hu

bottom of page