top of page

HARKÁNYI

TERMÁL REHABILITÁCIÓS KHT NKFT

Az emberek egyre inkább a természet közeli gyógyító protokollokat keresik, kórházunk üde színfolt a tradíciók mellett kialakított szakmai struktúrával és eredményes munkával. A harkányi gyógyvíz a mozgásszervi betegek, valamint a psoriásisban, krónikus nőgyógyászati gyulladásokban szenvedők körében fogalom.

MEGÚJULT INFRASTRUKTÚRA

Folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően az intézmény kívül–belül megújult. A harkányi gyógyhelyi fejlesztés nem csak a Dél-Dunántúl, hanem Magyarország egészét tekintve is egyedi, kiemelt jelentőséggel bíró projekt. Jelentőségét a harkányi gyógyvíz egyedülálló gyógyhatására épülő komplexitása jelenti. A medencecsarnok a rekonstrukció során a kórháznak egy teljesen korszerű, elegáns részévé zárkózott fel.

Az infrastruktúra átalakításának kezdeti lépései 2002-ig nyúlnak vissza. Már ekkor megfogalmazódott az a fajta szükséglet, amely az épület betegek általi gördülékenyebb megközelítését, tereinek mind hatékonyabb kihasználását, azok korszerűsítését célozta meg. A kórház mindeddig is ismert és elismert hatékony gyógyító tevékenységének további fejlesztését és még hatékonyabbá tételét modern berendezések és eszközök beszerzése is segíti.

NÉHÁNY SZÓ A REHABILITÁCIÓS TEVÉKENYSÉGRŐL

A rehabilitáció célkitűzéseiben és módszereiben különbözik a hagyományos orvoslástól, hiszen az emberre jellemző tevékenységekben és társadalmi részvételükben korlátozott betegekkel foglalkozva olyan célt tűz ki maga elé, amely lehetővé teszi, hogy a kezelés után a továbbiakban minél önállóbb, minél teljesebb életet élhessen. A mozgásszervi rehabilitáció során felhasználjuk az intézményben adott komplex fizioterápia minden elemét, ami a beteg állapotfelmérését követően egyéni rehabilitációs tervvel egészül ki.

A harkányi vízen alapuló eljárás hatékonyságát több mint 160 ezer sikeresen gyógyított és kezelt reumatológiai, bőrgyógyászati és nőgyógyászati eset igazolja. Kardiológiai rehabilitációs osztályunkon a súlyos kockázati tényezőktől terheltek vagy már megbetegedettek és eszközös, műtéti beavatkozást 4-6 héttel korábban kiálltak számára nyújtunk önerőre építő, szívműködést javító, bizonyítékokon alapuló szakmai programot. A fejlődés, azóta is folyamatos. Saját erőből 850 millió Forintért  2010-ig felújításra került a kórház további két épületrésze. Megvalósult a terápiás szakellátás és a gyógyfürdő-szolgáltatás, működési feltételeinek korszerűsítése is.


Célunk minőségében és kínálatában az európai piacon versenyképes rehabilitációs és gondozó központtá  fejlődés.  A mozgásszervi,- nőgyógyászati- rehabilitáció és a bőrgyógyászati gondozás szakterületén, a harkányi gyógyvíz hatásossága  klinikai szintű vizsgálatokkal igazolásra került. További feladatunk a kutatások folytatása a Pécsi Tudományegyetem gyógyszertani kutatóintézetével közösen  a harkányi gyógyvíz hatás-mechanizmusának feltárása érdekében.

 

Web: www.harkanykorhaz.hu

bottom of page