top of page

FÜRDŐ-FEJLESZTÉSEK

HARKÁNYI GYÓGYFÜRDŐ

 

Az elmúlt időszakban a Harkányi Gyógyfürdőben jelentős mértékű felújítási, korszerűsítési munkák zajlottak. Ennek köszönhetően a nyár folyamán átadták a Lepke medencét, mely az ország egyik legnagyobb feszített víztükrű medencéje. Felújították a gyermekmedencét, továbbá két új csúszda került kicserélésre, az egyik hagymacsúszda lett. Továbbá az akadálymenetesítés, járdák javítása, gyógymedence burkolatjavítása és újrafugázása is befejeződött. 

 

Az elektroterápiás kezelőben ultrahang, lézer készülékek cseréjére került sor valamint új helyre költözött és megújult a wellness részleg, melyben már páros masszázs is igénybe vehető.

HARKÁNYI TERMÁL REHABILITÁCIÓS KHT NKFT

 

Számos beruházást és fejlesztést valósított meg 2015-ben, legkiemelkedőbb Harkányi Psoriais Centrum, 45 szobás szállodai színvonalú kórházi szárny, egy új DEXA vizsgáló, és kardiológiai eszközök beszerzése, valamint az "A" épületes gyógyfürdőmedence átadása, és a balneológiai medencetér felújítási és átalakítási munkáinak felavatása. A közelmúltban átadásra került a frissen leszigetelt és újraburkolt "A" épületes gyógyfürdőmedencénk, melyet termál, illetve hagyományos vízzel egyaránt feltölthető.

 

Fontos tulajdonsága, hogy kardiológiai problémákkal küzdő betegek is használhatják. Az újraburkolás és szigetelés fontossága kiemelkedő fontossággal bír, mivel a medence vizének szivárgása veszélyeztette az épület stabilitását, azonban megfelelő műszaki beavatkozások segítségével, a probléma megoldásra került.

Ezt követően, intézményünk balneológiai épületében található medencecsarnokhoz tartozó kiszolgáló helyiségek felújítási és átalakítási munkái kerültek felavatásra, mely során teljes átalakításra és korszerűsítésre kerültek a zuhanyzó és WC blokkok, öltözők, úszómesteri- és raktárhelyiségek, valamint kezelőhelyiségek. Kiemelkedő eseményként tartjuk számon az új DEXA vizsgáló beszerzését, amely berendezés a teljes test csontsűrűségének és ásványi anyag tartalmának, valamint a zsír illetve lágyszövet tömegének és arányának számítására egyaránt alkalmas. Ez a vizsgálat a legelterjedtebb, szakmailag javasolt standard eljárás nemcsak a csontritkulás és a töréskockázat megállapítására, hanem a gondozásba vétel után a kezelés eredményességének, vagy a betegség súlyosbodásának megítélésére is.

PAKSI GYÓGYÁSZATI KÖZPONT

 

Az igazoltan gyógyhatású víz, a városvezetés szándéka és a rendelkezésre álló anyagi források lehetővé tették egy nagyszabású építkezés megkezdését 2012-ben.

A mintegy 3300 m2-es létesítményben nem csak a gyógyfürdő kapott helyet. A kialakult új Paksi Gyógyászati Központban a gyógyfürdő épületében többféle szakellátás található:Itt működik a rheumatológiai és orthopédiai szakrendelés, ide költöztek a gyógytorna kezelések. Az új épületben kaptak helyet a fizioterápiás kezelők is. A fő "profil" azonban természetesen a gyógyvizes kezelés és a hozzá kapcsolódó fürdőgyógyászati ellátás.
 

A központ létrehozásával a város újabb lépést tett a modern egészségügyi ellátás megvalósításáért.

bottom of page